PAMPOENBOBOTIE: [Deur Marlene van Eeden]

Marlene sê: Dié pampoenbobotie is makl

ik, maar lyk indrukwekkend. Dis boonop spotgoedkoop én daar’s niks potte en panne wat later gewas moet word nie!
Bestanddele
• ’n groenskil-boerpampoen (dis minder waterig as gewone boerpampoen)
• ’n dik sny brood, korsies afgesny
• 1½ koppie melk
• 2 eetlepels sonneblomolie
• 2 teelepels botter
• 2 uie, gekap
• 2 knoffelhuisies, gekneus
• 5 teelepels kerriepoeier
• 2 teelepels sout
• 2 eetlepels blatjang
• 1 eetlepel fyn appelkooskonfyt
• 1 eetlepel Worcestersous
• 1 teelepel borrie
• 5 teelepels bruinasyn
• 1 kg beesmaalvleis
• 3 eiers
• 6 eetlepels sultanarosyntjies (opsioneel)
• nog ’n knypie sout en borrie
• 1-2 lourierblare
Só maak jy
1. Haal ’n bietjie lyf af. Sny die boonste deel van die pampoen versigtig af en hou dit eenkant sodat jy dit later as ’n “hoed” kan gebruik (moenie dié deel bak nie). Hol die pampoen versigtig in die middel uit, maar los ’n lekker dik laag om die rande. Week intussen die brood in die melk.
2. Bring daai geur! Verhit die olie en botter in ’n groot pan en braai die uie en knoffel. Gooi die kerriepoeier, sout, blatjang, konfyt, Worcestersous, borrie en asyn by en meng dit goed.
3. Van pienk na bruin. Druk die melk uit die brood (hou die melk eenkant) en maak die brood fyn voordat jy dit saam met die maalvleis en sultanas in die pan gooi. Laat dit oor lae hitte prut terwyl jy dit roer totdat die vleis nie meer pienk is nie. Haal die vleis dadelik van die plaat af en meng een geklitste eier by voordat jy dit in die uitgeholde pampoen skep.
4. Amper daar. Klits die orige twee eiers saam met die melk waarin jy die brood geweek het. Gooi ’n knippie sout en die borrie by. Gooi die mengsel oor die vleis in die pampoen en sit dit in ’n pan met ’n bietjie water.
5. Maak die wêreld vir hom warm. As jy die resep by die huis probeer, kan jy die pampoen vir twee uur in die oond bak. Haal dit uit en sit die “hoed” terug. Op ’n oop vuur kan jy die pampoen in ’n gietysterpot met ’n bietjie water sit en kole rondom pak. Laat dit vir omtrent twee uur gaar word (sonder om die deksel op te sit) totdat die vleismengsel gestol het. Haal dit van die kole af en sit die “hoed” terug.
6. Dis etenstyd! Sit die bobotie voor saam met ’n mengsel van bruin-en-wilderys.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s