GEMMERKOEKIES: (Vir grootmaat, x4) deur Berie Smith

185 g margarien
250 ml gouestroop
5 k meel
20 ml koeksoda

20 ml kremetart
50 ml fyn gemmer
5 ml sout
3 eiers
625 bruin suiker
Smelt botter en stroop in groot kastrol en laat afkoel tot lou. Sif meel, koeksoda, kremetart, gemmer en sout saam. Voeg eiers by stroopmengsel en roer tot alles gemeng is. Gooi suiker bo-oor en roer net tot mengsel nat is, maar suiker nie gesmelt is nie. Gooi oor gesifte bestanddele en meng. Bedek deeg en laat dit sowat 2 ure lank rus. Rol balletjies en plaas 2 cm van mekaar op gesmeerde bakplate. Druk effens plat met ‘n vurk. Bak 10-15min by 180ºC.
Lewer 1,8kg.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s