Gemmerbroodmannetjies Deur ARINA DU PLESSIS Landbouweekblad

125 g botter
125 ml (½ k) gouestroop

1 eier
875 ml (3¼ k) koekmeel
180 ml (3/4 k) suiker
5 ml (1 t) bakpoeier
3 ml (½ t) koeksoda
5 ml (1 t) gemengde speserye
10 ml (2 t) fyn gemmer
30 ml (2 E) melk
Smelt botter en stroop saam. Verwyder van hitte en klits eier by. Voeg dit by die droë bestanddele saam met die melk. Maak aan tot ’n ferm deeg. Verkoel vir sowat 20 minute. Voorverhit oond tot 180 °C en voer bakplate met bakpapier uit.
Rol die deeg op ’n meelbestrooide oppervlak uit en druk mannetjies uit. Bak vir 10-15 minute tot goudbruin en gaar. Laat ’n paar minute lank op die bakplaat afkoel en sit dan op ’n draadrak om verder af te koel. Versier en bêre in ’n lugdigte houer.
Lewer 50 mannetjies.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s