MELKKOS

1,125 ml melk
90 g (125 ml ) sago
25 g (30 ml) botter of margarine
25 g (50 ml ) mielieblom

15 g (30) ml vlapoeier
20 gram (30 ml) volkoringmeel
3 ml sout
2 eiers (geskei)
kaneelsuiker na smaak

Metode
• Verhit 250 ml van die melk tot warm en laat sago 30 minute daarin week
• Verhit 750 ml van die melk saam met die botter in ‘n groot kastrol tot kookpunt
• Meng mieliblom, vlapoeier, volkoringmeel en sout met die oorblywende 125 ml melk tot ‘n pasta en voeg by sagomengsel
• Voeg by kookmelk, roer aanhoudend en kook tot dik.
• Klits eiergele, meng met bietjie van die melkpap en roer dan by res in kastrol.
• Klits eierwitte tot styf en vou in melkpap in.
• Dien op met kaneelsuiker
• Lewer ses porsies

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s